avatar wątek założył:
Michal_Siedlecki
Dec. 19, 2012, 3:46 p.m.
0
odsłon: 998, komentarzy: 5 / 5
ostatni wpis: 1986annalisa,
Feb. 7, 2013, 1:49 p.m.

Dziennik projektu "pracownia wnętrzarska"

Podforum poświęcone projektowi "pracownia wnętrzarska" opublikowanemu przez użytkownika Michal_Siedlecki

Komentarze
avatar
Michal_Siedlecki, 19 December 2012 o 15:46
Ranking: 6 pkt., 24 komentarzy, 16 wątków
avatar
Michal_Siedlecki, 18 January 2013 o 14:36
Ranking: 6 pkt., 24 komentarzy, 16 wątków
Zaprojektowano wnętrze biurowe dla pracowni projektowej. Składa się ono z czterech przestrzeni. Sala konferencyjna z zapleczem szaf na katalogi, strefa pracy zakładająca dwa stanowiska, strefę spotkań oraz przestrzeń obsługującą - toalety. Założono możliwość doświetlenia tylko z jednej strony poprzez sześć dużych okien. Na przeciwko wejścia wydzielono strefę "przedsionkową". Przestrzeń części konferencyjnej może być wykorzystywana jako przestrzeń dla miejsc pracy podczas gdy nie ma konferencji. Przestrzeń biura starano się dzielić meblami aby możliwa była sprawna rearanżacja w miarę potrzeby.
avatar
marta9marta, 06 February 2013 o 12:29
Ranking: 24 pkt., 43 komentarzy, 20 wątków
Ciekawie rozwiązana pracownia, każdy ma swój kącik w którym będzie miał spokój do pracy. Odpowiednio doświetlona przestrzeń. Jedyne co to bym dociągnęła albo dodała ściankę od górnej ściany do końca szafki.żeby zasłonić architektowi z prawego górnego stanowiska dojście do wc. Nie musi patrzeć jak każdy tam chodzi :P Brakuje mi tu jeszcze jakiejś kanapy/ miejsca troszkę bardziej na luzie niż dwa krzesła przy biurku (jak w jakimś banku) do przyjęcia inwestorów z galerią prac i modeli na ścianie np w części konferencyjnej.
avatar
syvt, 06 February 2013 o 20:15
Ranking: 0 pkt., 3 komentarzy, 0 wątków
Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie wchodzących, to w "strefie przedsionkowej" przydałyby się lustra, żeby gość nie wpadał na ścianę.
Najlepiej gdyby lustra wisiały po obu stronach korytarzyka - można wtedy zobaczyć w nich nieskończoność ;-)
Funkcjonalnie jednak w tejże samej strefie pasowałyby wieszaki dla gości i pracowników, kosze na parasole i itp. więc jest pewna trudność, ale może do pogodzenia? np. gdyby to nie były wieszaki na ścianie tylko wolnostojące. Niestety takie zajmują więcej miejsca.
avatar
tobiu, 07 February 2013 o 10:45
Ranking: 2 pkt., 35 komentarzy, 0 wątków
syvt napisał(a): przydałyby się lustra, żeby gość nie wpadał na ścianę

Najlepiej nakleić fototapetę - z ławeczką w parku, w oddali, między drzewami kameralna kawiarenka. Gdyby akurat wszyscy w pracowni byli zajęci, to gość sobie usiądzie na ławeczce, albo pójdzie do knajpki. Tylko... żeby się nie zgubił :-)))))
avatar
1986annalisa, 07 February 2013 o 13:49
Ranking: 3 pkt., 18 komentarzy, 5 wątków
Mi się bardzo podoba :) Mój mąż jest konstruktorem i pracownia w której przebywa wygląda hmmm... on na to mówi "nasza nora"... genralnie daleko jej do takich luksusów jak w tym projekcie :) Ale jakby miał mieć własną pracownię to wiem do czego będziemy dążyli ;)